Our precious moment

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad 'Ammar Faris bin Mohamed 'Adi

Thursday, July 28, 2011

***WARNING!*** PARENTAL ADVISORY. . . MAY CONTAIN EXPLICIT CONTENT????



buah betik dipanggil papaya, cuba teka apakah saya??

Mornink bloggers... seperti biasa la time2 cani smntara menunggu si comel ammar faris bangun, ummi mncurik masa nk mencorat-coret-corot dlm blog ni... si comel tido lama la kot pg ni maklumla mlm td sbuk "fight crime" jadik batman tak tido2 mlm... ummi ngan abi plak jadik resakse gorgon bermata merah.. adohaiii... pkl 4 lbh baru ummi, abi dn ammar faris tido mlm td.. huhuhu...sayaang, kite spesis manusia bukan kelawar, ye nakk... huhuhu....

camni la mata ummi ngan abi smlm... hahaha...

anyway, have u guys figure out mende gapo yg ummi letak tu??? 18sx item ke??? ofkoz NOT.. itula (~drum roll plisss~) Finger Toothbrush & Gum Massager..ekceli, tak penah tau pun kewujudan benda alah ni... smlm serbey2 kt carrefour alamndon, terjumpala bnda ni... mmg ummi ammar faris sedang mncarik solution apakah yg suitable utk wash si comel punya lidah yg mengalami keputihan akibat minum susu anmum tu... dh guna mcm2 mnde tp sume tak jln... huhuhu... alhamdulillah terjumpa benda ni smlm... senang pun senang... cuma masukkan jari ye puan2 (sila rujuk ilustrasi), kemudian gosokla lidah anak anda dengan pnuh kelembutan dan kasih sayang... ummi pn tak cuba lagi so takleh tulis le plak keberkesanannya. sbb bile ummi search articles regarding oral care for baby, most web page stated yg ummi should hv the habit of cleaning ammar faris punya gum even before the tooth emerge. 


so kira okie la kot kn beli mende ni. siap ada cover lg.. kih3.. mantop btul brg2 budak2 skang... time ummi dulu agaknya nenek tonyoh pakai kain lampin je kot... kuang3... ummi beli brand Pureen sbb tgk rege mcm lg murah dari brand Japlo.. ummi tatau pun which one is better tp Japlo's product tu dia cuma ada mini bristle tu je... mcm tak besh je... dh le cover not provided... tp rege rm17.. mebe bristle dia softer than Pureen's kot... lemme terai first den, i'll tell u in the next post k?? 


oohh ye... before ummi lupa.. smlm officemate abi pakat2 bagi pezen kt ammar faris.. tengs to dem ummi ngan abi tak payah fenin2 nk beli car seat lg. ummi nk ngantor si comel ummi ni gi rumah nanny pun senang.. apa perasaan ammar faris??? gumbiraa??? terharu??? nahhh.. take a look at these pictures and u guys decide what's his feeling.. teeheehee.. okie la.. till next post ye... jaa...



3 comments:

Miss Noure said...

komen pertama - hebat la mata umi ngan abi, kaler purple tuuuuuu..tak payah pakai contact lens kaler kaler.

komen kedua - aku rasa dia macam terseksa jer duduk dalam tu.

tensai said...

nk buat cane.. mmg family aku kalo terlalu mengantuk sgt, bijik mata akan tuka jadik kaler ungu.. hahaha... psl amar faris tu plak, dia blom jumpe port selesa lg.. lama2 tu selesa la.. hehehe...

Unknown said...

salam akak tau pasal cakephp?maaf kak lari tajuk